Tellington TTouch® trainingen zijn geschikt voor iedereen die de eigen horizon wil verruimen en vanuit vertrouwen, begrip en vriendelijkheid met dieren wil samenleven, omgaan, trainen, werken.

In Nederland worden twee keer per jaar, in april/mei en in het najaar (september-oktober) Tellington TTouch® trainingsweken georganiseerd.
Een trainingsweek bestaat uit 2, 5 of 6 aaneengesloten lesdagen, en kan prima als een op zichzelf staande losse cursus worden gevolgd. Gewoon, omdat het leuk en leerzaam is om te doen samen met je paard. Pure quality time samen met je dier. De lesstof in zo’n week en de manier waarop het wordt aangeboden is inspirerend. De inzichten en technieken zijn praktisch en geven je direct toepasbare handvatten om je eigen dier(en) thuis te begeleiden en waar nodig te ondersteunen. Je zult merken dat de Tellington TTouch® technieken de band met eigen dier(en) verbetert en verdiept.
Wat deelnemers aan de trainingen ook benoemen is hoe fijn en waardevol het is om gelijkgestemden te ontmoeten en dat je niet alleen met meer begrip en waardering voor je dier hebt gekregen maar ook voor jezelf. En voor anderen.

Het kan zijn dat je na één zo’n trainingsweek méér wilt leren. Puur voor jezelf, omdat je het leuk vindt en je de technieken en inzichten wilt gebruiken voor je eigen dieren.

Misschien denk je er over om op termijn ook andere mensen en hun dieren met deze methodiek te helpen. Wie weet overweeg je een carrière switch. Vaak betekent dat in eerste instantie naast een bestaande baan op kleinschalige parttime basis met cliënten en hun dieren (gaan) werken. Soms kan dat uitgroeien tot full-time werk.

Het is ook denkbaar dat je al met dieren werkt en op zoek bent naar een waardevolle aanvulling. Tellington TTouch® biedt relatief eenvoudige ‘tools’ waardoor de omgang met een dier met minder spanning en stress oproept. Zeer waardevol in de dierfysiopraktijk of bij de dierenarts. De technieken en inzichten zijn snel inpasbaar en kunnen door de dierprofessional zelf worden gebruikt en/of uitgelegd aan de eigenaar. Bestaande ‘dierberoepen’ waarbij Tellington TTouch® goed inpasbaar en een verrijking is gebleken:

  • instructeurs en trainers (maneges, rijverenigingen, etc.)
  • dierondersteunende coaching en therapie (bezoekdieren, equi-therapie, coachen met paarden, het paard als spiegel, etc.),
  • veterinaire, paraveterinaire en/of natuurgeneeskundig behandeling, zorg en advisering
  • gedragstherapie voor dieren
  • dierverzorging, pensionstallen, opfokstallen, trainingsstallen

Dan is wellicht het Tellington TTouch® opleidingstraject iets voor jou.

Opleiding
Voor paarden bestaan 2 aparte opleidingstrajecten en voor beiden geldt dat na minimaal 4 weektrainingen Coach level worden behaald en na nog eens 2  weektrainingen Practitioner level 1.

Tijdens de Tellington TTouch® Training voor Paarden leer je
• een unieke manier van werken met paarden die zeer veel voldoening geeft
• hoe je jonge paarden kunt voorbereiden op het zadelmak maken en hoe je gedrag in de hand en onder het zadel kunt verbeteren
• ‘easy-to-use’ vaardigheden voor het omgaan met algemene gedrags- en gezondheidsissues
• technieken te gebruiken die prestaties verbeteren en stress verminderen bij rij- en wedstrijdpaarden maar ook paarden die worden ingezet bij bijvoorbeeld coaching (kortom….paarden in alle disciplines)
• leer je hoe je paarden kunt ondersteunen bij revalidatie en herstel na een operatie of verwonding
Lees verder