Instructeurs

Ondertitel met betrekking tot instructeurs
Robyn Hood, Senior Instructor

Robyn Hood

Senior Instructeur

Robyn, de jongste zus van Linda Tellington Jones, reed al paard nog voordat ze kon lopen en heeft haar hele verdere jeugd pony gereden en succesvol aan wedstrijden in alle disciplines van de paardensport deelgenomen. Later heeft ze de Pacific Coast School of Horsemanship van haar zus Linda Tellington-Jones doorlopen en er uiteindelijk ook zelf lesgegeven.
In 1982 is Robyn intensief betrokken geraakt bij de door haar zus Linda Tellington Jones ontwikkelde TTEAM en TTouch methode. Sinds 1986 geeft Robyn full-time trainingen, lezingen en demonstraties in Canada, USA, Europa, Zuid Afrika en Australië. Daarnaast is Robyn al meer dan 17 jaar de gedreven redacteur achter TTEAM Connections Newsletter. Robyn runt Tellington TTouch Trainingen Canada.

Naast het reizen en lesgeven runt Robyn samen met haar man een boerderij in Vernon, BC, Canada, waar ze al sinds 1976 IJslandse paarden fokken. Behalve een grote kudde van 80+ paarden, delen ook katten, honden en niet te vergeten de zeer getalenteerde papegaai Frances het leven van Robyn en haar gezin.

Tina Constance

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Tina heeft jarenlang op Tilley Farm – het centrum voor Tellington TTouch® opleidingen in Engeland – gewerkt. Daar heeft ze een schat aan ervaring opgedaan in het trainen en rehabiliteren van paarden en honden. Als Instructeur voor Paarden en Gezelschapsdieren deelt met plezier ze haar kennis en enorme ervaring. Op dit moment werkt Tina met moeilijk plaatsbare honden in asiels, heeft veel privé cliënten en geeft regelmatig workshops. Tina is een gepassioneerd en dynamisch docent, en combineert dat met veel compassie en geduld. Haar Engelse humor en sprekende gezichtsuitdrukkingen maken dat er ook altijd flink gelachen kan worden.

website Tina Constance

Edie Jane Eaton

Edie Jane Eaton

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Edie Jane heeft het grootste deel van haar jeugd in Ierland gewoond, waar haar vader, een Canadese diplomaat, gestationeerd was. Toen het gezin in Ierland ging wonen heeft Edie Jane haar ouders overgehaald een pony voor haar te kopen, die zich overigens in goed gezelschap bevond van een ezel, een lam, verschillende katten, honden en hamster.
Terug in Canada is Edie Jane een kleine volbloed paardenfokkerij en rijschool begonnen. In 1980 raakte ze, nadat ze gezien had hoe groot de invloed van deze methode is op het herstel van mensen met fysiek en mentale beperkingen, geïntrigeerd door de Feldenkrais methode. In haar opleiding tot Feldenkrais practitioner hoorde ze over Linda Tellington-Jones en na een weekend workshop in Toronto is Edie Jane tot de dag van vandaag sterk betrokken bij de Tellington TTouch. Als één van Linda’s instructeurs geeft ze over de hele wereld trainingen voor Gezelschapsdieren en voor Paarden. Thuis in Canada biedt Edie Jane workshops en privé Feldenkrais sessies aan en geniet ze van haar huis, tuin, familie en vrienden.

website Edie Jane Eaton